Pengurusan Akaun & Cukai Syarikat

KENAPA RAMAI GUNA KHIDMAT PERAKAUNAN?

Kami mengurus hampir ratusan syarikat di Malaysia untuk khidmat perakaunan dimana mereka dapat menjimatkan kewangan mereka dengan memilih kami untuk perkhidmatan perakaunan serta isytihar cukai dengan Lembaga Hasil Dalam Negeri. Elakkan anda di kompaun!

PEMATUHAN AKTA SYARIKAT 1965

Manfaat terpenting dari perkhidmatan perakaunan di Malaysia adalah pematuhan Akta Syarikat 2016. Ini adalah undang-undang bagi setiap syarikat yang berdaftar di Malaysia untuk mengekalkan akaun kewangannya. Oleh sebab ini anda memerlukan perkhidmatan akauntan / juruaudit yang berkelayakan dan berpengalaman. Penyedia perkhidmatan ini membantu perniagaan anda untuk terus mematuhi kehendak undang-undang dan juga standard yang disebut dalam Akta Syarikat 2016.

PENJIMATAN MASA

Dengan mencari perkhidmatan perakaunan luar, anda dapat menjimatkan banyak masa. Maksudnya, anda dapat memanfaatkan masa tersebut dalam aktiviti produktif lain untuk meningkatkan perniagaan anda. Sebagai contoh, anda boleh fokus pada Marketing, yang akan membantu anda menjana lebih banyak pendapatan. Di samping itu, menggunakan perkhidmatan perakaunan membebaskan diri daripada kesukaran untuk belajar atau mencari akauntan yang kompeten. Ini akan membantu anda mengurangkan tekanan berkaitan dengan menjaga akaun perniagaan anda. Sebaliknya, anda dapat meningkatkan kecekapan dan produktiviti perniagaan anda dengan menggunakan perkhidmatan perakaunan.

KEMUDAHAN MENYELURUH

Kebiasaanya, syarikat yang menjalankan khidmat perakaunan juga menyediakan semua jenis perkhidmatan yang berkaitan dengan keperluan syarikat anda. Sebagai contoh, khidmat perakaunan ini dapat menangani pelbagai perkara seperti cukai, perakaunan, pengauditan, khidmat nasihat, dan perkhidmatan berkaitan kewangan lain.

Di AMR Business Consultant kami juga menyediakan pelbagai khidmat lain seperti Pensyarikatan, Pengurusan Sumber Manusia(HR) dan Setiausaha Syarikat. klik “hubungi kami” jika anda berminat dengan khidmat yang kami sediakan.

BERPATUTAN DAN JIMAT

Banyak perniagaan di Malaysia yang gagal mengekalkan department akaun yang kompeten. Hal ini berlaku kerana perniagaan itu perlu menanggung gaji yang besar untuk akauntan profesional.

Sebaliknya, jika anda sudah memutuskan untuk memilih perkhidmatan perakaunan luar, anda dapat menjimatkan banyak wang. Sebagai contoh, anda tidak diminta untuk mengambil kakitangan perakaunan untuk syarikat anda. Oleh itu, anda tidak perlu risau tentang kos yang berkaitan dengan gaji kakitangan, bonus, KWSP atau kos insurans.

.

CEKAP DAN DIPERCAYAI

Apabila anda menggunakan khidmat akaun untuk perniagaan kecil atau entiti besar, anda pasti yakin dengan perkhidmatan akaun atau audit terbaik. Kakitangan yang berkemahiran tinggi dan berpengalaman akan menjaga tugas perakaunan dengan baik. Tidak kira sama ada anda perlu mengemukakan penyata cukai atau mahu seseorang mengendalikan tugas bookkeeping anda.

PAKEJ PERKHIDMATAN PERAKAUNAN KMC:

  • Menyediakan perkhidmatan perakaunan untuk syarikat-syarikat yang ingin menjimatkan kos pengurusan rekod kewangan mereka.
  • Mengumpul dan menyusun dokumen kewangan anda setiap bulan / suku tahunan / tahunan.
  • Merekod transaksi kewangan.
  • Menyediakan penyata kewangan.
  • Penyerahan sst.
  • Audit tahunan.
  • Penyerahan cukai korporat kepada lhdn.
  • Penyediaan bajet tahunan.
Online
Hi! Boleh kami bantu?